Een huis kopen, is een grote gebeurtenis. Waarschijnlijk doe je dit maar een paar keer in je leven en de kans is groot dat je woning je grootste investering is. Het is daarom extra belangrijk dat je deze woning goed verzekerd. Je hebt niet veel verzekeringen nodig om je woongenot te verzekeren, een inboedelverzekering en een opstalverzekering zijn voldoende. Wat je van deze verzekeringen kunt verwachten, zullen wij in dit artikel uiteenzetten. Zo weet je precies waar je op mag rekenen wanneer je dit pakket aan woonverzekeringen afsluit.

De opstalverzekering

Een woonverzekering die je niet mag missen, is de opstalverzekering. Met deze verzekering kun je schade aan de structuur van je huis. Dat klinkt misschien wat abstract, maar in praktijk betekent dit dat wanneer je schade aan je woning hebt opgelopen, je deze verzekering kunt gebruiken om de schade te herstellen. Springt er een keer een waterleiding en moet je daarom de vloer van je badkamer openbreken, dan wordt dit gedekt door je verzekering. Goed om te weten, ook je bijgebouwen en je tuin vallen onder je opstalverzekering. Mocht je schade oplopen aan je fietsenschuurtje, dan kun je je verzekering benaderen om de schade te laten vergoeden. Voor de mensen die zonnepanelen of andere duurzame middelen rondom hun woning hebben staan, is de opstalverzekering ook ideaal. Al deze apparatuur valt namelijk ook onder je polis. Het is wel belangrijk dat je de voorwaarden van je polis even doorneemt. Als je namelijk lange tijd geen onderhoud aan je woning hebt gepleegd, dan kan het zijn dat je verzekeraar geen vergoeding uitkeert.

De inboedelverzekering

Niet alleen je woning moet je verzekeren, je moet ook je inboedel verzekeren. Dat kun je doen met de inboedelverzekering. Alle spullen die in je huis staan, vallen onder deze verzekering. Het maakt niet uit of je servies, meubels, kleding, tapijt of vinyl beschadigd raakt, je kunt de reparatie- of vervangingskosten uit je verzekering halen. Wat ook goed is om te weten, is dat wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime, je deze kosten ook uit je verzekering kunt halen. Deze vorm van criminaliteit komt steeds vaker voor en het is daarom goed om je hiervan bewust te zijn en om je hiertegen te verzekeren. Het kost niet veel en toch beschermt het je tegen een hoop ongemak.

Sluit je verzekeringen online af

Je merkt het: een verzekering kan je heel veel problemen besparen. Ten eerste draai jij zelf niet op voor de kosten die gemaakt moeten worden wanneer je schade opgelopen hebt. Ten tweede kun je problemen sneller oplossen, omdat je gelijk een vergoeding kunt krijgen van je verzekering. Let bij het afsluiten van je polis even goed op de voorwaarden van je verzekering. Het kan zijn dat sommige spullen in je huis niet onder je polis vallen. In dat geval kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een polis voor ruitschade bij je inboedelverzekering. Maak je verzekering op maat en je zult er volop profijt van hebben.